YGG Toplantısının gündem maddeleri

KİMDEN : Kalite Yönetim
TARİH :
KİME : Tüm Bölüm Yöneticilerine
KONU : Yönetim Gözden Geçirme Toplantısı

 İş planı ve hedeflerin dönemsel olarak tespiti,
 Geçekleştirilen eğitimlerin değerlendirilmesi, eğitim öneri ve taleplerinin değerlendirilmesi.
 Politikanın gözden geçirilmesi,
 Hedeflere ulaşmadaki etkinliğin değerlendirilmesi ve yeni hedeflerin belirlenmesi,
 Önceki yönetimin gözden geçirme toplantısı kararlarının durumunun görüşülmesi ve takibi,
 Birimlerin faaliyetleri ve kaynak ihtiyaçları ile ilgili olarak sundukları raporlar var ise bu raporların görüşülmesi ve değerlendirilmesi,
 Yönetim sisteminin uygunluğu ve sürekliliğini sağlamak için gerekli kaynak (yetişmiş personel, eğitim, makine-teçhizat, ölçü alet ve cihazı, teknoloji vb.) ihtiyaçlarının tespiti,
 Politika ve hedeflerin gerçekleştirilmesi için uygulanacak yöntem ve stratejilerin tespiti,
 Önemli problemlerin görüşülmesi,
 Proses performansının takibi ve gerçekleşen performans parametrelerinin değerlendirilmesi
 Politikada belirlenenler çerçevesinde yapılanların değerlendirilmesi,
 Proses performansı ve ürün uygunluğu,
 Sürekli iyileştirme için Personel öneri taleplerinin değerlendirilmesi,
 Tedarikçi performans sonuçlarının değerlendirilmesi,
 Uygun olmayan ürün kontrol sonuçları,
 Tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi,
 Müşteri memnuniyeti, şikayetleri ve geri bildirimlerinin değerlendirilmesi,
 Gerçekleştirilen doğrulama faaliyetlerinin değerlendirilmesi
 Düzeltici ve önleyici faaliyetler ile ilgili sonuçların görüşülmesi,
 Yönetim sisteminin etkili bir biçimde uygulanmasını engelleyen sorunlar ve olası nedenlerin saptanarak iyileştirme planlarının hazırlanması,
 Yönetim Sistemini etkileyebilecek değişiklikler,
 Yönetim Temsilcisinin Yönetim Sistemi ile ilgili rapor, öneri ve taleplerinin görüşülmesi,
 Toplantıya katılan kişilerin birim faaliyet raporları ve görüşülmesini istediği toplantı konusu ile ilgili hususlar,
 Yönetim Sistemleri ile ilgili diğer konular.