YÖNETİM TEMSİLCİSİ ÇALIŞMA TALİMATI

1. AMAÇ:
Bu talimat ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Faaliyetlerinin planlı ,programlı ve düzenli olarak yürütülmesini sağlamak için Yönetim temsilcisinin Çalışmalarını tanımlamaktır.

2. KAPSAM:
Bu talimat yönetim temsilcisinin faaliyetlerini kapsar.

3. İŞLEM:
3.1 Firmamız tarafından yürütülen ISO 9001 Kalite yönetim sistemini kurma çalışmalarını yürütmek ve koordine etmek. Müşteri memnuniyetini temel alan kalitenin en düşük maliyetle üretilmesi için gerekli şartları sağlamaktır.

3.2 Yönetim temsilcisi atanma tarihinden itibaren ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kurma çalışmalarına başlar.

3.3 İşletmede kalite yönetim mantığını benimsemek, sağlamak, yürütmek ve devamlılığını sağlamak için gerekli prosedürleri hazırlar.

3.4 ISO 9001 Kalite belgesi alma çalışmalarına başkanlık eder, firma adına kalite faaliyetleri ile ilgili görevleri yürütür,

3.5. Periyodik olarak yapılan toplantılarla, yönetimi çalışmalar hakkında bilgilendirir.

3.6 Kalite sistemi ile ilgili doküman prosedür ve talimatların sürekli kullanılır halde olmasını temin eder.

3.7 Dokümanların güncelliğini ve kontrolünün devamlılığını sağlar.

3.8 ISO 9001 Kalite yönetim sistemini çalıştırmaları ile ilgili konularda yönetim ve ilgili kişilerle görüş alışverişinde bulunur.

3.9 Kalite sistem çalışmaları ile ilgili eğitim faaliyetlerini koordine eder.

3.10 Kalite yönetim sistemi ile ilgili konularda dış kuruluşlarla irtibatta bulunur.

3.11 Gözden geçirme çalışmalarına ve kalite sisteminin iyileştirmesine esas alınması amacıyla kalite sisteminin performansı konusunda üst yönetim istediği taktirde Yönetim Temsilcisi Raporunu sunar.

3.12 Kalitenin yaşam tarzı olduğunu çalışanlara benimsetilmesini sağlar.
3.13 Kendi işleri yanında, bu faaliyetleri de yapmaktan sorumludur.

4. SORUMLULUKLAR
4.1 Bu talimatın uygulanmasından yönetim temsilcisi sorumludur.

5.İLGİLİ DOKÜMANLAR:
Yönetim Temsilcisi Raporu