PR.01.01 Yönetimin Gözden Geçirmesi Prosedürü
1. AMAÇ
Bu prosedürün amacı, uygulanan kalite sisteminin etkinliğinin incelenmesi, bütün faaliyetlerin ve kalite sisteminin uygunluğunun ve etkinliğinin değerlendirilmesidir.
2. SORUMLULAR
Genel Müdür, Yönetim Temsilcisi ve Yönetici Personel
3. UYGULAMA
3.1. Genel
3.1.1. Yönetimin Gözden Geçirmesi toplantıları Genel Müdür, Yönetim Temsilcisi, Yönetici Personel ve gerektiğinde davet edilen diğer personelin katılımıyla, yılda en az Ocak ve Temmuz aylarında iki kez yapılır. Bu toplantılarda, kalite sisteminin uygunluğu ve etkinliği katılımcılar tarafından değerlendirilir.
3.2. Toplantıya Çağrı
3.2.1. Toplantı öncesinde, Yönetim Temsilcisi tarafından toplantı tarihi, toplantıya katılacak kişiler ve gündem belirlenerek, toplantı tarihinden bir hafta önce Toplantı Davet Formu ile katılımcılara bildirilir.
3.3. Toplantı Gündemi
3.3.1. Toplantıda en azından aşağıda verilen gündem maddeleri görüşülür. Ancak gerek görülürse veya bir talep söz konusu olursa gündeme yeni maddeler eklenebilir.
Gündem:
* Kalite hedeflerinin belirlenmesi ve/veya değerlendirilmesi
* İç tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi
* Düzeltici ve önleyici faaliyetler
* Müşteri şikayetleri
* Kaynak ihtiyaçları
* Bir önceki toplantı tutanakları
3.4. Toplantının Yapılması
3.4.1. Toplantı, gündem üzerinde görüşülerek başlatılır. Gündemde yer alan konular, kalite siteminin etkili bir biçimde uygulanıp uygulanmadığı incelenerek varsa uygulamayı engelleyen sorunlar üzerinde görüşülür ve iyileştirme adımları belirlenir.
3.4.2. Toplantı sonrasında, görüşülen konular, Yönetim Temsilcisi tarafından Toplantı Tutanağı Formu kullanılarak tutanak haline getirilir ve katılımcılar tarafından da imzalanır.
3.4.3. Toplantı tutanakları;
* Toplantıya katılan kişiler
* Gündem
* Görüşülen konular
bölümlerinden oluşur.
3.5. Kayıtların Saklanması
3.5.1. Toplantı tutanağının, katılımcılar tarafından imzalanan orijinali, Yönetim Temsilcisi tarafından muhafaza edilir ve toplantıya katılanlara birer kopya dağıtılır.
4. İLGİLİ DOKÜMANLAR ve KAYITLAR
FR.01.01 Toplantı Davet Formu
FR.01.02 Toplantı Tutanağı Formu

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks