[size=medium]Genel Bilgiler[/size]
Bölümümüz 22.06.1982 tarihinde Gıda Bilimi ve Teknolojisi adı altında faaliyete başlamıştır. Bölümde eğitim ve öğretim 1988 yılında lisansüstü düzeyde başlanmıştır. Lisans düzeyinde öğrenci alımı 1995 yılında gerçekleşmiştir. Bölümün adı 06.03.1995 tarihinde Gıda Mühendisliği olarak değiştirilmiştir. Bölümde halen Prof. Dr. Nafi ÇOKSÖYLER, Prof. Dr. Nurhan AKYÜZ, Doç. Dr. Erdoğan KÜÇÜKÖNER, Doç. Dr. Hayri ÇOŞKUN, Doç. Dr. İsmail Sait DOĞAN, Doç.Dr. Ömer ZORBA, Yrd. Doç. Dr. Oya AŞKIN, Yrd. Doç. Dr. Yusuf TUNÇTÜRK, Yrd. Doç. Dr. İsa CAVİDOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Hülya KOYUNCU olmak üzere toplam 10 öğretim üyesi ve 8 Doktor/araştırma görevlisi olmak üzere toplam 18 akademik personel görev yapmaktadır.
Öğrenci Durumu
Bölümümüzde halen lisans düzeyinde 4 sınıf açık bulunmaktadır. Lisans öğrencilerimizin sayısı 150’nin üzerindedir. Lisans öğrencileri ilk üç yıl Gıda Mühendisliği Programı çerçevesinde dersler almakta ve 4. yılda, isteğe bağlı olmak üzere Gıda Mühendisliği Alt Programı veya Süt Teknolojisi Alt Programında öğrenimlerini devam ettirebilmekteler.
Bölüm Laboratuar ve Kaynak Kitap Olanakları :
Bölüm laboratuarlarında hemen her gıda için rutin kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerde gerekli olan alet ve ekipman ile sarf malzemeleri bulunmaktadır. Daha ileri analizlerde gerekli olan alet ve ekipmanlar gerek fakültemizin diğer birimlerinden gerekse diğer fakültelerden sağlanabilmektedir. Öğrencileri gıda sektörüne hazırlamak için üniversite bünyesinde faaliyet gösteren süt ve ekmek fabrikalarında bizzat çalıştırılmak suretiyle bilgi ve becerilerinin artırılması planlanmaktadır. Ayrıca sektöre yönelik olarak öğrencilere 3 sınıfın sonunda 1 ay süreyle staj yaptırmak suretiyle tecrübelerinin artırılması planlanmıştır.

LinkBack URL
About LinkBacks
Paylaş

Alıntı

Bookmarks