İlk işinizi hangi yolla buldunuz? Ne kadar süre çalıştınız / Ne kadar süredir çalışıyorsunuz? Ayrıldıysanız neden ayrıldınız? Bugünkü aklınız olsaydı da ayrılır mıydınız?
Yeter di mi? Anketten çok röportaj gibi oldu :P
İlk işinizi hangi yolla buldunuz? Ne kadar süre çalıştınız / Ne kadar süredir çalışıyorsunuz? Ayrıldıysanız neden ayrıldınız? Bugünkü aklınız olsaydı da ayrılır mıydınız?
Yeter di mi? Anketten çok röportaj gibi oldu :P
İyi be! Ben de kendi kendime cevaplarım deliler gibi
Google'da "Ankara Catering" diye arattım. Sitesi hoşuma giden firmalara CV'mi yolladım. Kısa süre sonra döndüler. Kendime yedirememiştim cateringde çalışmayı. Maaşı azdı (2006 - 750TL) vs vs...
3 ay dayanabildim. Şimdiki aklım olsa en az 1 sene çalışırdım orda.
ilk işim istanbulda bir yemek firmasıydı.çalışırken iş aramaya devam ettim 3 ay sonra şans yüzüme güldü ayrıldımçalışırken 1000 tl üzerinden anlaşmıştık.birçok firmaya göre o zaman için iyi bir maaştı.bu zamanları düşünürşek (yemek firmaları için) hele super maaşmış
![]()
pttszey neden şimdiki aklın olsa catering de 1 sene çalışırdın? mezun olunca catering le başlamak iyi midr?
Mesleki Yardımlaşma ve Tartışma başlığının altında "Yeni mezun oldum fikirlerinizi merak ediyorum" konusuna yazmıştım düşüncelerimi. İstersen bir göz at (;
Yeni mezun oldum fikirlerinizi merak ediyorum
benimde ilk işim catering ti. 2007 de 1100 ile başlamıştım ama catering bana göre değildi ve iki ay sonra 1300 le catering dışı bir işe başladım. iş oldukça iyiydi, gelecek vaadediyordu ama malesef patronları bir türlü ileri taşıyamıyordum. formülümüzü çalmak için uğraşıyor dediğini duydum bitanesinin. formül dedikleri çoktan elimde idi ama hiçbir zaman 3. şahıslarla paylaşmadım (prensip işte) neyse bıraktım işi. 1500 le yine cateringe döndüm. sonra formül meselesi olan firmaya tekrar döndüm gelecek vadediyordu çünkü (ama bu bir hata idi bu da bana tecrübe oldu).neyse işte şimdi 1750 net maaşa catering dışı bir gıda işletmesinde çalışmaktayım çok şükür.işimi seviyorum ve arkadaşlara tavsiyem (acizane) kendilerini en güzel şekilde pazarlasınlar. bizler mühendisisiz bunu yapmalıyız. şuan maaşımın astronomik bir rakam olmadığını biliyorum ama meslekte ikinci senem ve bulunduğum yer iyi diyebilirim. bana 900 teklif edilen bir odada 1 saniye dahi durmadım arkadaşlar.meslekte iyimiyim? bu soruyu şu şekilde cevaplıyorum. bilmediğim milyarlarca ve hatta trilyonlarca şey var.ve şu günümüz koşullarında bir "işim" olduğu için binlerce kere şükretsem azdır, Rabbime.saygılar...
HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.
Yine dağların sevdası düştü yüreğime anneKurşunların sevdası,Zulümlerden bıktım usandımYüreğim kanıyor anne,Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş giderDünya zulüm, zulüm kokar anne...
bakıyorumda herkes ilk işi caterıng onlarda olmasa iş hayatına nerden atılır insan...
hocam hep derdi en son care olsun yemek firmaları şimdı daha ıyı anlıyorum onu.
mezun oldum ertesi gun kuresel krız oldu buyur burdan yak dedım işe koyuldum gectım internetın basına google arkadslık yaptım tam 5 ay sonunda sende iş yok şahsen gıdeyım dedımm olmadı bı rgun öyle gezerken bır yemek fırması gordum ve gözumu karartım içeri gırdım cıkarken işe alınmıştım hemde üretim planlama zordu ve sevmedığım bıseydi.
sonra uzun zamandır gormedığım bır iletişim mezunu reklamcılık yapan bir arkadşıma denk geldim bir cv yollama metodu verdı (kendiside bu yolla işe alınmış) hemen uyguladım ve bır aysonra hayal edemedığım yerleden görüşme talebi geldi.
şimdide guzel bır yerde çalısyorum...
GERCEKTENDE HIC BIRSEY TESADUF DEIL.
Bookmarks