arkadslar ziraat bankası mulakatına gırecek var mı aranızda??
arkadslar ziraat bankası mulakatına gırecek var mı aranızda??
ziraat bankasının mülakatı 17 temmuzdaydı. ben girecektim ama gitmedim.![]()
servis görevlisi içinse eğer var 28 temmuzda benimki
yabancı dil bilen servis görevlisi için mülakatlar 17 temmuzdaydı. önceden başvuru yapsam da daha sonra çeşitli sebeplerden dolayı mülakata katılmaktan vazgeçtim. başka mülakat varsa bilmiyorum.
ve tavsiye de etmiyorum bankada çalışmayı. ama tabi tercih sizindir.![]()
yytz biliyorsun ben girdim ve şimdi ayağımın tozuyla buradayım,dün girdim mülakata ve henüz 1 saat oldu yeni döndüm memleketime,mülakat için kendinizi kasmanıza gerek yok arkadaşlar,ortam çok güzel,çok iyi ağırladılar ve ilgilendiler sağolsunlar.mülakatta sizi tanımak istiyorlar,neden ziraat bankası neden bankacılık gibi bikaç soru soruyorlar,benle mülakatın çok büyük bir kısmı gıda mühendisliğiyle ilgili geçti,bikaç şey sordular onu cevapladım.velhasıl sizin bankacılıkla ilgili bilginizi değil kişilik anlamında sizi tanımaya çalışıyorlar..başka bi sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olayım..
ben servis görevlisinin tam görevini sorcaktım
bi de fatih niye bankacılığı tavsiye etmiosun
servis görevlisi sanırım bu bankolarda duran, kredi borcu ödemeleri gibi işlemleri yapan kişiler.
benim vazgeçmemin birkaç sebebi var. genel olanlar şunlar: bankada çalışan arkadaşlar var ve sabahtan akşam geç saatlere kadar çalışıyorlar. haftasonları dahi çalıştıkları oluyor. yani çok zahmetli ve yorucu bir iş.
diğer bir sebebi hesaplarda bir hata çıkması durumunda bunun çalışan personelden sorulması.
hem de bizim mesleğimize hitap etmeyen bir iş kolu. eğer bankacı olmak gibi bir hedefim olsaydı gıda mühendisliği gibi zor bir bölüm yerine rahatlıkla iktisadi bölümlerden birini okuyabilirdim.
benım mulakatım 1 agustosta...mulakata gırecek herkese basarılar..
fooder sınavda alan bılgısı soruldu mu?
( bunu yazıp yollayacaktım ama sınava gırecek herkesın gormesı daha ıyı olur dıye burdan soruyrm..)
alan bilgisi anlamında bana sektörden bildiğimiz teminat mektubunu sordular,nedir ne için çıkartılır diye,ayrıca yabancılara devredilen bi kaç banka ismi sordular,neden bankacılık ve ziraat bankası diye bikaç soru geldi,onun dışında pek fazla bişey yoktu bi önceki şimden neden ayrıldığımı sordular,ayrıca bizimle pek ilgisi olmasada genel olarak da hormonlu meyve sebzeleri,seracılığı filan sordularAslında benim gözlemlediğim sizin bankacılıkla ilgili bilginiz değil de genel itibariyle konuşma şeklinizi,hitabetiniz,kendinizi ifade etme şekliniz ve sorulara anında cevap verme becerinizi test ediyorlar,ayrıca psikolojik mülakatta var bunun için de;siz konuşurken birden lafınızı kesip kendi aralarında bişeyler konuşurken diğer bi taneside sizin tepkinizi ölçüyor,bakışlardan yakaladım
![]()
arkadaşlar bu arada servis görevlisinin tanımı net değil aslında.başvurduğunuz bölgenin ihtiyacına göre banko görevlisi olabilir,kredi işleriyle uğraşabilir,pazarlama departmanında yer alabilrsiniz diye biliyorum.dediğim gibi başvurduğunuz yerin açık olan kısmına bağlı ne iş yapacağınız.
banka işi gerçekten zor olmakla birlikte yine de ziraat bankası biraz daha rahat diğer bankalara göre diye düşünüyorum.hem maaş anlamında hemde sosyal ve kurumun sağladığı olanaklar itibariyle diğerlerinden biraz da iyi ve önde
Bugün ben de mülakata gittim.
Gerçekten iyi bir ortamda ağırlıyorlar.Ama herşeyi soruyorlar.Babamın maaşından,üye olduğum derneklere kadar.Bir de ismimi görünce biraz hoşlarına gitmedi gibi geldi bana."Neden ismin Tuğra" gibi bir soru neden sorulabilir ki?
Arkadaşlar banka işi zor olabilir.Haftasonu işi olabilir ama bence insanı geliştirmeğe zorluyor.Bu yüzden bence faydalı.
şimdilik hiç haftasonu işi olmadı istediğin bi bilgi olursa yardımcı olurum![]()
ya gıda mühendisliği gibi kazık bi bölümü okuyan insanların bankacılık için müracaat etmesi bile işsizliin ne boyutta olduğunu gösteriyor. (Yanlış anlamayın kesinlikle bankacılığı hor görme gibi anlaşılmasın bu yazdığım).bende yeni mezunun ve iş arıyorum ama mesleğimle ilgili adam gibi bi iş maalesef bulamıyorum bulduğum yerde de az bir süre dayanabildim maalesef...özel sektörde ii bi şirkette işe girmek için de dayı lazım...:s
ne olacak bu halimiz hiç bilemiyorum ama iş aramaya devam devam devam...
son 1,5 - 2 aydır harıl harıl iş arıyorum. artık gıda depolarına sevkiyat/depo/satınalma v.b. pozisyonlara dahi başvurmaya başladım. minimum 20 civarında başvurum oldu.
arkadaşım bankada çalışıyor, onun önerisi ile hsbc ye başvurdum. bir tane bile gıda firması dönüş yapmamışken onlar aradı, mülakata çağırdı. içim yanarak gittim, kapıdan dönecekken "gir, bişey olmaz" diye gittim. muhtemelen olumlu sonuçlanmadı. (hamd olsun ki...)
ama hakikaten ne kadar üzüldüğümü anlatamam... resmen kalifiye insan çöplüğü bankalar. telefonlara bakacak elemanları bile üniversite mezunu... bizim bulaşıkçıdan bile az paralara çalıştırıyorlar.
"garson olurum ama gıdadan uzaklaşmam" gibi bir karar verdim... hadi hayırlısı...
=(
bende gıda mühendisliği bölümünün zorluğuna katılıyorum.okurken çevremiz tarafından gerçekten pek saygın bi meslek bi bölüm olarakta görülmüyor.mezun olduktan sonra iş bulmakta ya da buldugumuz işlerde maaş konusunda çalışma sartları gıbı cıddı sıkıntılar yasıyoruz.gıda mühendisi gibi deıle normal bı ıscı gıbı bızdende çalışmamız bekleniyor bazen.yanı nedendır anlamadıgım bır sekılde hep olumsuzluklar bızı buluyor.degerımızı bılen fırmalar kurumsal ve buyuk fırmalar ve onlarda işe girmekte hiç sanıldıgı kadar kolay gelmiyo bana....hakkmızda hayırlısı.....
arkadaşlar ziraat bankasına nasıl başvurdunuz onun içinde KPSS gerekiyo dıye duymuştum ama ne kadar doğru?
kpss önkoşul atanarak göreve alınmıosunuz internet sayfasını takip ederseniz alım olduğu zaman başvurabilirsiniz
fooder sitede ziraat bankası baslıgında sınava girdiginle ilgili yazı gordum. bende bu sene girecegim tarımsal müşteri servis görevlisi için. acaba sınav sorularını hatırlıyormusun ya da elinde var mı yoksa nereden bulabilirim birilerinden temin edebilir miyiz
2011 ağustos da mülakata girecek arkadaşlar var mı?
Bankacı olmalı mıyım yoksa özel sektörde maddi manevi tatmin olmadan çalışmaya devam mı etmeliyim bilemiorum??yoksa ii bir şirkette işe girmeyi mi beklemeliyim?
Arkadaşlar sizlere tavsiyem kesinlikle ziraat bankası düşünmeyin.benim bir arkadaşım şuan tokat ziraat şubesinde çalışmakta. adam isyanlarda. neredeyse hergün saat 21:00 -22:00 arası eve gidiyormuş.bazen 23:00 bile oluyormuş... bankacılık zor iş. çok stresli bir iş.arkadaşım şuan askerlik tecilini bozdu.bankaya istifasını sundu.
not: bankadan çıkarken 5 milyar kadar tazminat ödüyorsunuz. iyi düşünün !
Bookmarks