3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni

Konu: Akide Şekeri Üretim Teknolojisi

  1. #1
    ömer burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ömer burak çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.06.2014 Son online zamanı: 12.05.2018

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Akide Şekeri Üretim Teknolojisi

    : Akide Şekeri Üretim Teknolojisi
    : docx
    : .......

    1. AKİDE ŞEKERİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
    1.1 ÖZET
    1.2 GİRİŞ
    2. AKİDE ŞEKERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN HAM MADDELER
    3. AKİDE ŞEKERİ YAPIMI
    3.1 PİŞİRME
    3.2 ÖN PİŞİRME
    4. SOĞUTMA VE ŞEKİL VERME
    4.1 DOLGUSUZ AKİDE ŞEKERİ
    4.2 DOLGULU AKİDE ŞEKERİ
    5. AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA
    6. SAYDAM BİR AKİDE ŞEKERİ ÜRETMEK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
    7. SERT ŞEKERLER İÇİN BAZI REÇETELER
    8. KAYNAKÇA

    1. AKİDE ŞEKERİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
    1.1 ÖZET
    Sert şekerler gurubundan olan akide şekeri Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmektedir. Sert şekerler yüksek sıcaklıkta pişirilmiş şeker ve su karışımından oluşmaktadır. İçeriklerinde glikoz şurubu, invert şeker, asitler, renk maddeleri, aroma maddeleri ve dolgular bulunmaktadır. Genelde su içerikleri %2 ye düşene kadar pişirilirler. Pişirme tekniklerine göre farklı kalite ve farklı görünüşlerde şekerler elde edilir.
    1.2 GİRİŞ
    Akide şekerinin geçmişi Osmanlı mutfağına dayanmaktadır. Akide sözcüğü Arapçadaki ‘akit’ kelime kökünden türemiş ve sözleşme, bağlılık, yapışkanlık anlamlarına gelmektedir. Osmanlı Devletinde akide şekeri Yeniçerili askerlere Ulufe Divanı günü dağıtılmaktaydı. Yeniçerililerin devlete olan bağlılık ve sözünü simgelediği için dağıtılan şekere ‘Akide şekeri’ adı verilmiştir.
    Sert şekerlerden olan akide şekerleri yüksek sıcaklıkta su içeriği %2 ye kadar düşürülmüş, saydam, berrak, kırılgan, sert, renklendirilmiş ve aromatize edilmiş şeker eriğidir. Normalde şeker çözeltisinin konsantrasyonu yükseltildiğinde doyma noktası aşıldıktan sonra kristalizasyon başlar ve şeker kristalize olur. Ancak doyma noktası aşılacak şekilde konsantrasyonu yükseltip kristalizasyon engellendiğinde sert şeker dediğimiz ürünler elde edilir.Kristalizasyonu önleyici maddeler kullanarak (glikoz şurubu , invert şeker) bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Fakat kristalizasyonu önleyen bu maddelerin higroskopik özellikleri yüksek olduğundan yeterli düzeyde ve havadan uzak kullanılmaları gerekmektedir.
    Havadan nem kapan şekerin yüzeyinde kristalizasyon meydana gelir ve rengi matlaşır. Şekerin kaptığı nem miktarı çok fazla ise şeker yüzeyinde erimeler meydana gelir. Bu oluşumlar kalite açısından istenmez ve üretim aşamasında önlemleri alınır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 114.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 59 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (08.07.2014 Saat 13:11 ) değiştirilmiştir.
    yusufmutlu bunu beğendi.

  2. #2
    peliniz çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.12.2021 Son online zamanı: 23.12.2021

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    şifreyi girmeme rağmen erişime izin verilmiyor yardım edebilir misiniz?


  3. #3
    Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sinan COSKUN çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.02.2007 Son online zamanı: Dün

    Mesajları
    1657
    Konuları
    4126
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2737
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    Alıntı peliniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şifreyi girmeme rağmen erişime izin verilmiyor yardım edebilir misiniz?
    Hata giderildi, tekrardan indirmeyi dener misiniz...

    - -

Benzer Konular

  1. Glikoz şurubu aranmasi – akide şekeri
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan sinya
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.11.2016, 19:29
  2. Akide Şekeri
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 9
    Son Mesaj: 14.12.2012, 19:11
  3. Akide Şekeri Kül Miktarı Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan sacred
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.10.2010, 10:02
  4. Rock Candy (Akide Şekeri)
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan aozyay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.02.2010, 13:45
  5. Pancar Şekeri Üretim Teknolojisi
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan bulentYilman
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.02.2008, 12:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed