2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen gurcanbayar

Konu: Ayçiçek yağı üretimi ve kalite kontrolü [TEZ]

  1. #1
    gurcanbayar çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.01.2008 Son online zamanı: 13.02.2009

    Mesajları
    10
    Konuları
    6
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Thumbs up Ayçiçek yağı üretimi ve kalite kontrolü [TEZ]

    1. GİRİŞ

    Ülkemizin iklim ve toprak koşulları, başta zeytin olmak üzere, her tür yağ maddesi tarımına elverişlidir. Fakat ülkemizin mevcut yağ sanayi tarafından ağırlıklı olarak işlenen ve ekonomik değeri olan başlıca yağlı tohum çeşitlerini, ayçiçeği ve çiğit şeklinde belirlemek olasıdır. Nitekim bugün ülkemizde yaklaşık 750 bin ton civarında olan toplam bitkisel yağ tüketiminin, yine yaklaşık bir tahminle 500-550 bin tonu iç üretim olarak gerçekleştirilen çiğit ve ayçiçeğinden karşılanmaktadır [8].
    Ülkemizde bazı yörelerde güne bakan olarak da adlandırılan ayçiçeğinin anavatanı Kuzey Amerika’dır. Ülkemiz introdüksiyonu 16. yüzyılda olmasına rağmen farklı ekolojik bölgelere uyum sağlaması nedeniyle ülkemiz bu bitki için mikro gen merkezi niteliğindedir. Bu nedenle büyük bir çeşitlilik gösteren yerel çeşitler küçük alanlarda olsa halen yetiştirilmektedir. Özellikle yağlık tipler yerini ıslah edilmiş çeşitlere bırakmışsa da, çerezlik tipteki yerel çeşitlerini halen ekimi yapılmaktadır. Bu tiplerde tohum tipi ve iriliği, tabla büyüklüğü yönünden büyük çeşitlilik göstermektedir. Ayçiçeği genetik kaynakların koleksiyonları ETAE gen bankasında saklanmakta olup, bu koleksiyonlar değerlendirilmekte ve ıslah programlarında kullanılmaktadır [10].


    Dosya Türü : doc

    Şifre :www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 660.5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 137 Kez





    escape18 bunu beğendi.

  2. #2
    natsuxx193 çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.04.2021 Son online zamanı: 19.12.2021

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    4
    Kalan
    1
    teşekkürler


Benzer Konular

  1. Ayçiçek Yağı Yerine Su!
    Türkiye forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.11.2014, 10:43
  2. ayçiçek yağı laboratuar stajı(ing)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan aynişah
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.08.2012, 13:30
  3. Ayçiçek Yağı Üretim Aşamaları
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan ZEYTİN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.07.2010, 15:58
  4. ayçiçek yağı üretimi atıksuyunun kesikli anaerobik reaktörle arıtımı
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.11.2007, 16:13
  5. ayçiçek yağı üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.10.2007, 09:18

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed