4 sonuçtan 1 ile 4 arası
-
03.09.2007, 17:10 #1
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Emülgatörler
İÇİNDEKİLER
GIDA KATKI MADDELERİYLE İLGİLİ KISALTMALAR
ÖZET
1. GİRİŞ
2. GIDA KATKI MADDELERİ
2.1. Gıda Katkı Maddelerinin Tanımı ve Sınıflandırılması
2.2. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanım Amaçları
2.3. Gıda Katkı Maddelerinde Aranan Nitelikler
2.4. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar
2.5. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanımına İzin Verilinceye Kadar
******Geçirdiği Aşamalar
2.6. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanım Alanları ve Miktarları
2.7.Gıda Katkı Maddelerinin E Kodları
2.8.Gıda Katkı Maddelerinin Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
2.9. Gıda Katkı Maddelerinin Mikrobiyal Sentezle Elde Edilmesi
2.10. Öneriler ve Sonuç
3. EMÜLGATÖRLER (YÜZEY AKTİF MADDELER)
3.1. Emülgatörlerin Tanımı
3.2. Yüzey Aktif Madde Molekülünün Yapısı
3.3. Emülgatörlerin Genel Özellikleri
3.4. Emülgatörlerin Sınıflandırılması
3.4.1. Sudaki Hidrofilik Grupların Miktarı
3.4.2. Lipofilik Gruplar
3.4.3. Değişik Çözücülerde Çözünürlük
3.4.4. Hidrofilik Grubun, Lipofilik Gruba Oranı
3.5. Gıda Teknolojisinde Önemli Yüzey Aktif Maddeler ve Kimyasal
Yapılar
3.5.1. Lesitin
3.5.2. Mono- ve Digliseritler
3.5.3. Süksinitli Monogliseritler
3.5.4. Mono ve Digliseritlerin Diasetil Tartarik Asit Esterleri
3.5.5. Sorbitan Esterler / Polisorbatlar
3.5.6. Acyl Laktilatlar
3.5.7. Sakaroz Esterler
3.5.8. Fosfatlar
3.5.9. Saponin
3.5.10. Planta Emülgatör
3.5.11. Yağ Asitleri ve Tuzları
3.5.12. Yağ Alkolleri
3.5.13. Gliserin Esterler
3.6. Yüzey Aktif Maddelerin Özelliklerine Göre Değişen Kullanım Alanları
3.6.1. Yüzey Aktif Maddelerin Dispers Sistemlerde Kullanımları
3.6.1.1. Emülsiyonlar, Emülsiyon Tipleri ve Emülsiyon Kararlılığı
3.6.2. Yüzey Aktif Maddelerin Maddeler Olarak Kullanılmaları
3.6.2.1. Mumsu Yüzeylere Sahip Gıdaların Isıtılması
3.6.2.2. Toz Halinde Gıdaların Islatılması
3.6.3. Yüzey Aktif Maddelerin Koyulaştırıcı (Viskoziteyi Değiştirici)
Olarak Kullanılmaları
3.6.4. Yüzey Aktif Maddelerin Yağlayıcı Olarak Kullanılmaları
3.6.5. Yüzey Aktif Maddelerin Bileşik Teşkil Edici Olarak
******************** Kullanılmaları****
3.7. Yüzey Aktif Maddelerin Fırın Ürünlerinde Kullanılmaları ve
************ Fonksiyonları
3.7.1. Un Komponentleri ile Emülsifierlerin İlişkileri
3.7.1.1. Nişasta ile Emülsifierlerin İnteraksiyonu
3.7.1.2. Un Proteinleri ile Emülsifierlerin İnteraksiyonları
3.7.1.3. Un Lipitleri ile Emülsifierlerin İnteraksiyonları
3.7.2. Ekmekçilikte Surfaktantların Etkileri
3.7.2.1. Ekmek Yumuşatıcıları
3.7.2.2. Hamur Kuvvetlendiricileri
3.7.3. Surfaktantların Makarna Ürünlerinin Kalitesine Etkileri
3.7.4. Kek Kalitesi Üzerine Emülgatörlerin Etkileri
3.8. Dondurma Teknolojisinde Kullanılan Emülgatörler ve Etkileri
3.8.1. Gliserin Esterleri
3.8.2. Sorbital Esterleri
3.8.3.**Yumurta Sarısı
3.9. Şekerleme Teknolojisinde Kullanılan Emülgatörler ve Etkileri
3.9.1. Lesitin
3.10. Ülkemizde Kullanımına İzin Verilen Emülgatörler
3.11. Emülgatörlerin Analizi
3.12. Emülgatörlerle İlgili Yapılan Araştırmalar ve Sonuçları
3.12.1. Emülgatörler Taksik midir?
******************3.12.2. Gıda İşletmelerindeki Sanitasyon Uygulamalarında
Emülgatörlerin Rolü Nedir? ****
4. YARARLANILAN KAYNAKLAR
Şifre="www.forumfood.net" (sadece link ""lar yok )
-
08.11.2007, 15:24 #2
Link ilk mesajdan yenilenmiştir...
-
06.12.2007, 17:48 #3
dosya eklenti haline getirlmiştir ilk mesajdan indirebilirsiniz
-
11.03.2010, 03:29 #4
Üyelik tarihi: 09.06.2009 Son online zamanı: 17.06.2012
- Mesajları
- 4
- Konuları
- 0
- Eklentileri
- 0
- Kredisi
- 5
- Harcanan
- 0
- Kalan
- 5
lm hocam emülgatörler konum yardımcı olur musunuz *********@windowslive.com msn adresim
Benzer Konular
-
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Tatlandırıcılar
Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan zafer339Yorum: 0Son Mesaj: 04.05.2016, 10:00 -
Süt Endüstrisinde Kullanılan Probiyotik Kültürler ve Sağlık Üzerine Etkileri
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan esra55_63Yorum: 0Son Mesaj: 15.04.2015, 10:43 -
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler
Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan eren_34Yorum: 0Son Mesaj: 02.08.2013, 11:55 -
Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılan Enzimler ve Özellikleri
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan aokfb1907Yorum: 0Son Mesaj: 08.05.2012, 19:00 -
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Yüksek Hidrostatik Basınç Sistemleri
Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan esraartanYorum: 15Son Mesaj: 16.06.2007, 08:45
Yer imleri