1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ezonazo çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.12.2011 Son online zamanı: 05.12.2017

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Gıdalarda Kullanılan Enzimler

    : Gıdalarda Kullanılan Enzimler, Kullanıldıkları Ürünler Ve Üretiminde Kullanılan Mikroorganizmalar
    : Doc
    : Şaziye Ezgi BURHAN

    ENZİM

    • Enzimler, hücrelerde biyokimyasal reaksiyonları katalize eden protein yapısında moleküllerdir.
    • Hücrelerde yaşamsal tüm faaliyetler enzimlerin aktivitelerine bağlıdır.
    • Çoğunlukla enzim üretimi, fermentasyon teknikleriyle uygun küf, maya, bakteri türleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
    • Bunun yanı sıra bazı enzimler hayvan dokularından (rennin, tripsin, pepsin) ve bitkilerden (papain, bromelain, fisin) elde edilmektedir.
    • Hayvansal kaynaklı enzimler arasında en yaygın üretilen enzim rennindir.
    • Enzim teknolojisinin giderek gelişmesi ürünlerin kullanım alanlarının çeşitliliği ve ekonomik değerinin çok yüksek olması nedeniyle biyoteknolojinin endüstriyel enzimler ile ilgili alanında yapılan çeşitli araştırmalar daha da önem kazanmıştır.
    • Özellikle son yıllarda stratejik alan şeklinde değerlendirilen rekombinant DNA teknolojisinden yararlanılarak enzim üretimi büyük boyutlara ulaşmış ve kullanımı giderek yaygınlaşmıştır.



    MİKROBİYAL ENZİMLER

    Günümüzde;
    • Bitki ve hayvanlara göre çok daha kısa sürede gelişmeleri,
    • Üretimlerinin kolaylıkla kontrol altına alınabilmesi,
    • Ekstraksiyon yöntemlerinin kolaylığı,
    • Kararlı olmaları gibi nedenlerle mikrobiyal kaynaklı enzim üretimi daha yaygındır.




          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 439.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 23 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (22.02.2012 Saat 13:26 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanılan Enzimler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ggvce
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.07.2018, 23:12
  2. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan eren_34
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.08.2013, 11:55
  3. Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılan Enzimler ve Özellikleri
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan aokfb1907
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.05.2012, 19:00
  4. meyve suyu üretiminde kullanılan enzimler
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.04.2008, 23:33
  5. gıdalarda kullanılan incelticiler
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.10.2007, 11:36

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed