1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    NeverLand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    NeverLand çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2009 Son online zamanı: 11.01.2014

    Mesajları
    27
    Konuları
    11
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart İşletmede temizlik ve dezenfeksiyon

    MEB tarafından hazırlanmış bu döküman Gıda Mühendisliğinin temel konularını içermektedir..... çok güzel bir çalışma olmuş.... herkes faydalansın...örnekleri artsın...



    MEGEP
    (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN
    GÜÇLENDİRİLMESİPROJESİ)
    GIDA TEKNOLOJİSİ
    İŞLETMELERDE TEMİZLİK VE
    DEZENFEKSİYON
    ANKARA 2006
    İÇİNDEKİLER
    1. TEMİZLİK MADDE VE MALZEMELERİ
    1.1.Temizlik ve Dezenfeksiyon Kavramları
    Herhangi bir yüzeyde bulunmasıistenmeyen kalıntılar kir olarak tanımlanır. Kir,
    organik veya inorganik nitelikte olabilir.
    Kir çeşitleri aşağıdaki şekilde sınıflandırılabilir;
     Serbest kir: toz, toprak, kâğıt
     Suda çözünen kir: şeker, tuz
     Suda çözünmeyen kir: yağ, protein, kireç
     Mikrobiyal kir: bakteri, virüs, maya, küf
    Temizlik:Gıda ile temas eden alet ekipman ve çeşitli yüzeydeki kir ile gıda
    artıklarının uzaklaştırılması, bunların mikroorganizmalar için çoğalma ortamışekline
    dönüşmesinin önlenmesidir.



    Dosya türü : pdf

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.33 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 44 Kez






Benzer Konular

  1. Temizlik ve dezenfeksiyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan aydınyasemin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.11.2008, 20:38
  2. Temizlik Dezenfeksiyon Talimatı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan cherry79
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.11.2008, 15:41
  3. temizlik ve dezenfeksiyon eğitimi
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan phryne
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 25.06.2008, 13:37
  4. Temizlik ve Dezenfeksiyon Sunum
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 18.12.2007, 13:07
  5. işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.08.2007, 08:41

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed