1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen ebubekiryildiz

Konu: İşletmelerde Temizlik Ve Dezenfeksiyon

  1. #1
    ebubekiryildiz çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.07.2011 Son online zamanı: 22.08.2011

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Post İşletmelerde Temizlik Ve Dezenfeksiyon


    1. TEMİZLİK MADDE VE MALZEMELERİ....................................... .................................3
    1.1.Temizlik ve Dezenfeksiyon Kavramları........................................ ................................3
    1.2. Temizlikte Kullanılacak Su ve Özellikleri .................................................. ..................4
    1.3. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Deterjanların Sahip OlmasıGereken Nitelikler...........5
    1.4. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Deterjanlar ve Kullanım Amacı...................................8
    1.4.1. Alkali Çözeltiler .................................................. .................................................. 8
    1.4.2. Asitli Çözeltiler........................................ .................................................. ............9
    1.4.3. Yüzey Aktif Maddeler .................................................. .........................................9
    1.4.4. Çöküntüyü Engelleyici Maddeler (Sequestrant) .................................................. ..9
    1.5. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Dezenfektanların Sahip OlmasıGereken Nitelikler ....9
    1.6. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Dezenfektanlar ve Kullanım Amaçları......................11
    1.6.1. Klorlu Bileşikler .................................................. ................................................ 11
    1.6.2. Dörtlü Amonyum Bileşikler .................................................. ..............................12
    1.6.3. İyodoforlar....................................... .................................................. .................. 12
    1.6.5. Fenolik bileşikler .................................................. ...............................................12
    1.6.6. Deterjan-Sanitizerler .................................................. .......................................... 13
    1.7. Temizlik Maddelerinin Depolanması....................................... ................................... 13
    1.8. İstenilen Konsantrasyonda Deterjan ve Dezenfektan Solüsyonları.................13
    1.9.Temizlik Malzemelerinin Seçimi .................................................. ...............................14
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... .................................................. ...19
    DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ......................................... .........................................23
    ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME..................................... .................................................2 4
    ÖĞRENME FAALİYETİ-2................................................. .................................................. 26
    2.GIDA ENDÜSTRİSİNDE TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON..................................... .. 26
    2.1. Temizlik Çeşitleri......................................... .................................................. .............26
    2.1.1.Uygulama Şekline Göre Temizlik .................................................. ......................26
    2.1.2. Zamana Göre Temizlik .................................................. ...................................... 30
    2.1.3.Derecesine Göre Temizlik .................................................. ..................................31
    2.2.Dezenfeksiyon Yöntemleri .................................................. ........................................32
    2.3. Temizlik ve Dezenfeksiyon Aşamaları......................................... .............................. 32
    2.3.1. Ürün Kalıntılarının Alınması.......................................... ..................................... 32
    2.3.2. Ön Çalkalama .................................................. .................................................. .. 33
    2.3.3. DeterjanlıÇözelti ile Temizlik .................................................. ..........................33
    2.3.4. Son Çalkalama .................................................. .................................................. .33
    2.3.5. Dezenfeksiyon .................................................. .................................................. .33
    2.4.İşletmelerde Temizlik Programları....................................... ....................................... 33
    2.5. Temizlik ve Dezenfeksiyon Sırasında Korozyonun Önlenmesi .................................34
    2.6. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kontrolleri .................................................. .................... 35
    2.7. Temizlik ve Dezenfeksiyon FormlarınıDoldurma .................................................. ...36
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... .................................................. ...38
    DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ......................................... .........................................41
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................42
    ÖĞRENME FAALİYETİ-3................................................. .................................................. 44
    3. OTOMATİK TEMİZLEME SİSTEMLERİ........................................ ............................... 44
    3.1. CIP ve COP Sistemi .................................................. .................................................. 44
    3.1.1. Temel Aşamaları......................................... .................................................. ....... 45
    3.1.2. Deterjan Kombinasyonları................................... ................................................ 46
    3.2. CIP Sistemini Uygulama Tipleri ve Uygulama Basamakları...................................... 46
    3.2.1. Tek Kullanımlı........................................ .................................................. ...........46
    3.2.2. Geri Dönüşümlü .................................................. ................................................ 47
    3.3. CIP Sisteminin Avantajlarıve Dezavantajları.................................... ........................ 49
    3.4. CIP Sistemini Oluşturan Makine ve Ekipmanlar........................................ ................ 49
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... .................................................. ...50
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................52
    MODÜL DEĞERLENDİRME .................................................. ............................................54
    CEVAP ANAHTARLARI .................................................. .................................................. .58
    ÖĞRENME FAALİYETİ-1 cevap anahtarı.......................................... ................................. 58
    ÖĞRENME FAALİYETİ-2 cevap anahtarı.......................................... ................................. 58
    ÖĞRENME FAALİYETİ-3 cevap anahtarı.......................................... ................................. 59
    KAYNAKÇA .................................................. .................................................. .....................60

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.33 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 52 Kez





    yavuz7779 bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. Et Sanayinde Temizlik Ve Dezenfeksiyon
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan damla54
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.03.2011, 00:08
  2. İşletmede temizlik ve dezenfeksiyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan NeverLand
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.02.2009, 11:14
  3. Temizlik ve dezenfeksiyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan aydınyasemin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.11.2008, 20:38
  4. Temizlik ve Dezenfeksiyon Sunum
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 18.12.2007, 13:07
  5. işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.08.2007, 08:41

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed