1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    yoldaskosholov çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2012 Son online zamanı: 07.04.2012

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Katı Gıdaların Kurutma İşlemleri

    : Katı Gıdaların Kurutma İşlemleri
    : Doc
    : .......

    Bir maddeden suyun uzaklaştırılması işlemine genel anlamda kuruma adı verilir.. Bir maddede bulunan suyun uzaklaştırılmasını gerektiren nedenler birkaç örnek ile daha iyi anlaşılır. Kuru olmayan bir bileşiğin kantitatif analizi yapılamaz. Nem çekici maddelerin kristallendirilmesi zordur. Birçok alkoller su ile sabit sıcaklıkta kaynayan (azeotropik) karışımlar oluştururlar. Bazı katalitik etkiler az miktardaki suyun kalmasından ileri gelir. Halojenürlerin ve daha birtakım orfanik bileşiklerin hidroliz yolu ile bozunmaları damıtılmadan önce iyi kurutulmadıklarından veya kuru halde korunmadıklarından dolayıdır. Burada kimyasal reaksiyonlardan veya fizik işlemlerden yararlanılır. Kurutma işleminin kalitatif ya da kantitatif oluş şekli kurutucunun ve kurutulan maddeninn özelliklerine bağlıdır. Bundan başka kurutma şartları da etken olarak görülür.[1]
    Uygun bir kurutmada aşağıdaki özelliklerin bulunması gereklidir.

    a. Etkili kurutucu kullanmak
    b. Az kurutucu ile çok su tutmak
    c. Hızlı etkili kurutucuyla nemi hızla uzaklaştırmak
    d. Kurutulan maddeyi ve kurutucuyu kolaylıkla ayırabilmek. Örneğin; çözücüler icinde çözünmemek v.b.
    e. Kurutulacak madde ile etkileşmek, reaksiyon vermemek, kompleks vermek, polimerizasyon, kondensasyon, otooksidasyon gibi reaksiyonları katalizlemek
    f. Ekonomik olmak

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.25 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 16 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (24.02.2012 Saat 12:27 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Kabin Kurutma-Maydanoz Kurutma Deneyi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan s.gulec
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.04.2016, 09:47
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.10.2012, 17:30
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.03.2010, 11:19
  4. Kurutma ve gıdaların kurutulma yöntemleri
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan mustafatarhan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.03.2010, 17:00
  5. Gıda Kurutma İşlemleri
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.11.2007, 10:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed