1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
24.08.2019, 17:53 #1
Üyelik tarihi: 23.08.2019 Son online zamanı: 24.08.2019
- Mesajları
- 1
- Konuları
- 1
- Eklentileri
- 1
- Kredisi
- 55
- Harcanan
- 5
- Kalan
- 50
Köfte Üretim Staj Dosyası
: Köfte Üretim Staj Dosyası : Doc : .......
LÜTFEN DOSYAYI TAMAMLADIĞINIZDA YENİ DOSYAYI FORUMUMUZDA PAYLAŞIN..
Antalya’da kurulan ESALFA FİRMASI gıda sektörünün ihtiyacını karşılamak amacı ile köfte&döner üretimi ve dağıtımı alanındaki modern teknolojiler ile kurulmuş tesisleri, bölge müdürlükleri ve dağıtım kanalları ile bugün tüm Türkiye’ye hizmet veren bir kuruluş halinegelmeyi hedeflemektedir.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde 2000 m2 açık ,3500 m2 kapalı alana sahip tesislerinde Türk Gıda Kodeksi’ne uygun işlenmiş kırmızı et ürünleri,işlenmiş kanatlı ürünleri,dondurulmuş köfte burger,döner çeşitlerinin üretimi yapılmakta ve frigofrik araç filosu ile soğuk zinciri koruyarak dağıtımı yapılan ESALFA ürünleri tüketiciye en sağlıklı şekilde ulaştırılmaktadır.
”Hep en iyisini yapmak” anlayışı ile yola çıkan ESALFA: “KURUM KİŞİLİĞİ ,ÜRÜN KÜLTÜRÜ,MARKA İMAJI İSTER” prensibi ile müşterilerinin istek ve beklentilerini eksiksiz olarak karşılayarak sistemini sürekli iyileştirip geliştirerek sektöründe lider konuma gelmek ve bu liderliği sürdürmek için çalışmaktadır.
ET Tanımı
Et, yüksek biyoyararlılığa sahip protein ve esansiyel aminoasitleri içeren, demir, çinko gibi mineraller ve B vitaminlerinin ana kaynağı olan, besleyici değeri yüksek bir gıdadır. Yüksek aminoasit ve peptit içeriğinin yanı sıra et; biyoaktif hidrolizatlar, bağ doku bileşenleri, nükleotit ve nükleozitler, fitanik asit, konşuge linoleik asit ve antioksidanların da önemli bir kaynağıdır
Köftenin Tarihçesi
Köftenin Kökeni Orta Asya ve Mezopotamya olarak kabul edilir. Birçok yazıt ve kitabede ezik et anlamına gelen `kuffette` diye söz edilir. Dünyanın hemen hemen her mutfağında önemli bir yere sahip olan köftenin dünyaya bu coğrafyadan yayıldığı kabul edilir. Bunun en önemli kanıtı ise, birçok dilde köfteyi anlatan bir karşılık bulunmaması ve köfteden sadece et topu (meat balls) olarak söz etmesidir.
KÖFTE
Kıymanın (ince kıyılmış etin) ya da patates, bulgur gibi yiyeceklerin içine soğan, maydanoz, baharat vb. katıp, yoğrulup, yuvarlak ve yassı biçim verilip ızgarada kızartılmasıyla hazırlanan bir tür yemek. Köfte, Farsça "küfben" yani dövmek, vurmak, ezmek, bastırmak anlamına gelen, dilimize köfte, küfte olarak geçen bu yemek etli veya etsiz, bulgurlu, bulgursuz, sulu, susuz, çiğ veya pişmiş yüzlerce çeşidiyle Türk mutfağında önemli bir yer tutar.
Konu Sorumlu Yönetici tarafından (29.08.2019 Saat 12:41 ) değiştirilmiştir.
Benzer Konular
-
Et ürünleri staj dosyası
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan Pr0xy68Yorum: 2Son Mesaj: 21.08.2015, 19:48 -
eti staj dosyası
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan UNUTTUM:)Yorum: 1Son Mesaj: 26.07.2012, 10:34 -
Süt Ve süt ürünleri Staj dosyası
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan cayci81Yorum: 1Son Mesaj: 15.08.2011, 09:27 -
nestle staj dosyası
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan tugbaoksuzYorum: 0Son Mesaj: 15.11.2008, 22:52 -
yörsan staj dosyası
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan tugbaoksuzYorum: 0Son Mesaj: 07.11.2008, 23:19
Yer imleri