FORUMFOOD.NET web sitesi kapanıyor.
2006 yılından beri faaliyetlerini sürdüren web sitemiz, 31.12.2022 tarihinden itibaren yayın hayatını sonlandırıyor.
Domain satınalma noktasındaki tekliflerinizi iletişim kısmından ulaştırabilirsiniz.
1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    hasaniskan2022 çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.07.2022 Son online zamanı: 07.07.2022

    Mesajları
    4
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    1
    Kalan
    4

    Standart Şanlıurfa'ya Has Tatlı ''Şıllık Tatlısı''

    Şıllık Tatlısı

    Şıllık




    Malzemeler (4 Kişilik)
    3 bardak un
    1 yumurta
    ½ çay kaşığı karbonat
    ½ çay kaşığı tuz
    1 bardak süt
    5 bardak su
    ½ kg ceviz
    1 tatlı kaşığı tarçınŞerbeti
    3 su bardağı toz şeker
    1,5 bardak su
    3-4 damla limon suyu
    2 yemek kaşığı sadeyağHazırlanışı
    Tüm malzemeler derince bir kaba konularak iyice çırpılıp sıvı bir hamur elde edilir (Yumurta konulması isteğe bağlıdır). Büyük yağsız şıllık tavası ateşe konulur, bir yemek kaşığı sıvı yağ konularak içerisi yağlanır. Fazla gelen yağ bir kâseye dökülür. Yağlanmış kızgın tavaya bir kepçe sıvı hamurdan dökülür. Tavanın her alanını kaplayacak şekilde gezdirilip üzerinde fazlalık oluşursa tavadan kaba boşaltılır. Burada dikkat edilmesi gereken şey hamurun ince olmasıdır. Kısık ateşte iki yüzü pişirilen hamur orta boy bir tepsiye konulur. Üç kat hamur serildikten sonra ayıklanmış ve çekilmiş ceviz hamurların üzerine yayılır. Yeniden üç kat hamur yayıldıktan sonra tepsi hazır vaziyete gelir. Bıçakla dilimlenir. Diğer taraftan yağ, su, şeker, birtencereye konularak kaynatıldıktan sonra limon suyu ilave edilerek şerbet hazırlanır. Sıcak sıcak tepsiye dökülür.


    *Oynak, sulu anlamlarını içeren Farsça Şellak, Kürtçe Şıl sözcüğünden türediği sanılmaktadır. Ermenice şil kökünden geldiği ileri sürülen Misalli BüyükTürkçe Sözlük’de (Ayverdi, İst. 2008) kaynak ve köken belirtilmemiştir.

    Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN
    Not: Alıntıdır
    Kaynak 2 : site: sanliurfa.bel.tr/icerik/163/66/sillik





    Konu Sinan COSKUN tarafından (08.07.2022 Saat 12:53 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Etimek Tatlısı Tarifi
    Tatlılar forum içinde, yazan dossts
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.12.2012, 01:35
  2. Sur Tatlısı Discovery Channel da
    Kültür - Sanat forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.10.2012, 21:31
  3. sütlü tatlı üretimi ve bazı sütlü tatlı reçeteleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ahd765
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 31.03.2011, 12:52
  4. Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.02.2011, 23:06
  5. Demir Tatlısı
    Tatlılar forum içinde, yazan Atalay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.07.2008, 14:03

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed