1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    king buyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    king buyer çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.10.2008 Son online zamanı: 20.05.2009

    Mesajları
    8
    Konuları
    4
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart şarap atıklarının değerlendirilmesi

    şarap üretiminden kalan artıkların değerlendirilmesi...

    17. ŞARAP ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
    Şarap üretiminden kalan artıklar cibre ile tortu ve çekirdeklerden ibarettir. Bu artıkları çeşitli şekillerde değerlendirme yapılabilir. Bu sayede yapılan masrafların bir kısmı bu yoldan karşılanmış olur. Tahminlere göre artıklar tam değerlendirildiği taktirde şarap maliyetinin onda biri kadar bir tasarruf veya kazanç sağlanmış olur. Şüphesiz ki artıkların değerlendirilmesi daha ziyade büyük işletmelerde veya kooperatif şaraphanelerinde çok karlı olur.

    17.1.CİBRENİN DEĞERLENDİRİLMESİ

    Üzümlerin işlenmesinden arta kalan cibre, üzüm çeşidine ve işlemeye göre %15-25 arasında oynar. Cibrenin %50 kısmı kabuklardan, %25 kısmı çekirdeklerden ve %25 kadarı da çöplerden ibarettir. Cibrede bulunun maddelerden; şeker, tartarik asit ve yağ miktarları çok farklıdır. Mesela kırmızı şarap cibresinde şeker ya hiç yoktur veya pek az kalmıştır, tartarik asit ise beyaz şarap cibresinde olduğundan daha fazladır.
    Cibre daha ziyade ispirto ve tartarik asit eldesin de kullanılmakla beraber, sirke yapmakta da ham maddedir. Değerlendirilen cibre de gübre veya yem olarak kullanılabilir.
    17.1.1.Cibreden Etil Alkol Eldesi

    Taze beyaz üzüm cibresinde %5-7 kadar şeker bulunur. Kırmızı şarap cibresinde ise şekerin hemen hemen hepsi alkole döndüğü için, bu cibrede az bir miktar alkol bulunmaktadır.







    Dosya türü : doc

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 204.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 78 Kez






Benzer Konular

  1. Tavuk Mezbahası Atıklarının Değerlendirilmesi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 16.12.2012, 18:00
  2. Zeytin Atıklarının Değerlendirilmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan isa1234
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.12.2010, 19:46
  3. Kanatlı İşletmesi Atıklarının Değerlendirilmesi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan beyazzambak
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.10.2009, 14:57
  4. Yağ atıklarının değerlendirilmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan bakanay
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09.01.2009, 12:00
  5. şarap atıklarının değerlendirilmesi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.10.2007, 11:41

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed