1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    KSKaan çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.11.2010 Son online zamanı: 26.05.2011

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Sebze ve Meyvelerin İşletmeye Kabulü


    ÖĞRENME FAALİYETİ-1 .................................................. ...................................3
    1. SEBZE VE MEYVELERİN İŞLETMEYE NAKLİ............................................. .3
    1.1. Sebze ve Meyve İşleme Sektörü Genel Özellikleri....................................... ..3
    1.1.1. Önemi............................................. .................................................. ......3
    1.1.2. Gelişimi .................................................. ................................................4
    1.2. Sebze ve Meyve İşleme Sektörünün Sorunları ...............................................5
    1.2.1. Yatırım ve Sermaye .................................................. ..............................5
    1.2.2. Üretim Maliyeti .................................................. ....................................5
    1.2.3. Teknolojik Sorunlar .................................................. ..............................6
    1.3. Sebze ve Meyve Sektörünün Fiziki Yapısı .................................................. ...6
    1.3.1. Ham madde Kabul Yeri .................................................. ........................8
    1.3.2. Ham madde Depolama Birimi............................................ .....................9
    1.3.3. Ön İşlemler .................................................. ......................................... 10
    1.3.4. Üretim Alanları.......................................... ........................................... 10
    1.3.5. Kalite Kontrol Laboratuvarı .................................................. ................ 11
    1.3.6. İdari Bölüm............................................. .............................................. 12
    1.3.7. Üretim Destek Birimi............................................ ................................ 13
    1.3.8. Sevkiyat Birimi............................................ ......................................... 13
    1.3.9. Sosyal Tesisler .................................................. .................................... 14
    1.3.10. Fabrikanın Çevresi .................................................. ............................ 15
    1.3.11. İşletmede Yer Alan Meslek Grupları ve Hiyerarşik Yapı..................... 16
    1.4. Sebze ve Meyveler.......................................... ............................................. 17
    1.4.1. Sebzeler .................................................. .............................................. 17
    1.4.2. Meyveler.......................................... .................................................. ... 30
    1.4.3. İşleme Tekniğine Uygun Sebze ve Meyve Olgunluğunun Belirlenmesi. 39
    1.5. Toplama Merkezleri........................................ ............................................. 42
    1.5.1. Amacı .................................................. ................................................. 43
    1.5.2. Gerekli Evrakları Doldurma.......................................... ........................ 43
    1.6. Çiftçiden Satın Alma Şekilleri .................................................. ................... 44
    1.6.1. Komisyoncudan Satın Alma.............................................. .................... 44
    1.6.2. Sözleşmeli Satın Alma .................................................. ........................ 44
    1.6.3. Üzerinden (Götürü) Satın Alma.............................................. ............... 45
    1.6.4. Doğrudan Satın Alma.............................................. .............................. 45
    1.7. Nakil Araçları ve Özellikleri....................................... ................................. 45
    1.8. Nakil Gereçleri .................................................. .......................................... 46
    1.8.1. Kasalar........................................... .................................................. ..... 46
    1.8.2. File Çuvallar .................................................. ....................................... 47
    1.9. Yerleşim Kuralları .................................................. ..................................... 48
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................. 49
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ................................. 51
    ÖĞRENME FAALİYETİ-2 .................................................. ................................. 54
    2. SEBZELERİ VE MEYVELERİ İŞLETMEYE ALMA....................................... 54
    2.1. Tartım İşlemleri......................................... .................................................. 54
    2.1.1. Brüt, Net Ağırlık ve Dara Hesabı .................................................. ........ 55
    2.2. Boşaltım İşlemleri......................................... ............................................... 55
    2.3. FİFO Kuralı ve Önemi............................................. .................................... 56
    2.4. Alım Kayıtları......................................... .................................................. ... 57
    2.5. Üretime Sevk.............................................. ................................................. 58
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................. 59
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ................................. 60
    MODÜL DEĞERLENDİRME..................................... .......................................... 62
    CEVAP ANAHTARLARI .................................................. ................................... 64
    KAYNAKÇA.......................................... .................................................. ............. 65


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.11 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 34 Kez






Benzer Konular

  1. taze sebze ve meyvelerin mikrobiyolojisi ve mikrobiyel değişimler
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 24.11.2012, 22:00
  2. Hammadde Kabulü
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan ersinturcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.08.2011, 14:50
  3. Sütün Toplanması ve Kabulü
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan rockruck
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.12.2010, 18:18
  4. İşletmeye Gelen Sütün Tankerden Depoya Taşınması Prosesi
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan forum food
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.11.2010, 22:30
  5. Zeytinlerin İşletmeye Kabulü
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan sevde
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 30.08.2010, 04:45

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed