1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    whitehsn çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.10.2011 Son online zamanı: 17.10.2012

    Mesajları
    9
    Konuları
    9
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Süt ve Süt Ürünlerinde Hijyen Uygulamaları

    : Süt ve Süt Ürünlerinde Hijyen Uygulamaları
    : Doc
    : .......

    Süt ve süt ürünlerinde hijyen sağlanabilmesi için sağlıklı hayvan kullanılmalıdır. Hayvanların bakım ve beslemesini, onlara yapılan davranışlar iyi ayarlanmalıdır. Kaliteli yem yiyen (küflü yemlerdeki toksinler hayvanın etine ve sütüne geçer), iyi bakılan (sağlık bakımı, mastitisten koruma), iyi davranılan (sevilen, aynı saatte aynı kişi tarafından sağım) hayvanlardan kaliteli, mikropsuz ve bol süt elde edilebilir.

    Sütü elde etmek kadar onun muhafazası da önem taşır. Uygun koşullarda saklanmayan süt işletmeye gelinceye kadar özelliğini yitirir. Mikrop üremesi artar. Bunun sonucunda da bütün çabalar boşa gider. Süt, bulaşmaya çok müsait mikrobun çok kolay üreyebildiği bir üründür. Bu sebeple sağım öncesinde, sağımda, sağım sonrasında, naklinde ve işlenmesinde son derece dikkatli olunmalıdır. Üreticinin günde 2 kez sağdığı sütü işletmeye günde 2 defa ulaştırması gerekli. Bunun teşviki için Konya’da bulunan süt alım işletmeleri akşam sütüne nakil farkı dahi ödemektedirler.
    Konya İl Müdürlüğü olarak amacımız; süt ve süt ürünlerini risk taşıyan bir ürün olmaktan çıkartıp, sağlığımız ve beslenmemiz için çocuklarımızın gelişimi için gerekli olan, güvenle tüketebileceğimiz bir ürün hüleni getirmek.

    SÜT ÜRETİCİSİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKLİ HUSUSLAR

    1. Sağım Öncesinde:
    - Hayvanlar sağılmadan önce meme hastalığı (mastitis) olanlar kontrol edilip ayrılmalı, aşılı, ilaç tedavisi görenler ayrımalı. Bunların sütü ayrı bir kaba sağılıp, sağlıklı hayvanların sütüne karıştırılmamalı.
    - Sağımcının ellerinin ve kıyafetinin temiz olmasına dikkat edilmeli
    - Hayvana ılımlı ve sevecen yaklaşılmalı (süt verimini etkileyen önemli faktördür)
    - Hayvanın 4 meme başının da ılık bir su ve sünger yardımıyla yıkanıp havlu ile kurulanması gereklidir.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 47.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 29 Kez






Benzer Konular

  1. Süt ve Süt Ürünlerinde HACCP Uygulamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 35
    Son Mesaj: 14.09.2018, 14:58
  2. Süt ve Süt Ürünlerinde Aktif Ambalajlama Uygulamaları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan egeli09
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 20.12.2014, 16:20
  3. Süt Ve Süt Ürünlerinde HACCP Uygulamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan selcan.selcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.11.2012, 22:07
  4. Süt Ve Ürünlerinde Co2 Uygulamaları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mrthlt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.06.2012, 22:56
  5. Süt Ve Süt Ürünlerinde HACCP Uygulamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan sultanfatih
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.07.2009, 01:46

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed