1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
15.06.2021, 11:30 #1
- Mesajları
- 268
- Konuları
- 47
- Eklentileri
- 4
- Kredisi
- 220
- Harcanan
- Onursal Üye
- Kalan
- Onursal Üye
Turizm için pest, swot analizleri ve covid 19 revizyonlu risk analizi
: Turizm için pest, swot analizleri ve covid 19 revizyonlu risk analizi : Doc, Xls : .....
Merhabalar ;
Geçtiğimiz dönemlerde risk analizi ve fırsatlarla ilgili genel bir paylaşım yapmıştım.
Bu defa Turizm için düzenlenmiş ve COVID 19 için revize edilmiş bir risk analizi paylaşmak istedim.
PEST ve SWOT analizleri ile ilgili örnekleri de bonus olarak ekledim.
Turizmde çalışan arkadaşlarımın umarım işine yarar.Özellikle pandemi süreci ile birlikte bir çoğumuz
tesislerimizde Pandemi Sorumlusu olarak atandık.İşverenlerimiz yükünüz yetmez diyerek sırtımıza bir yük daha bindirdi farkındayım.
Her zaman sizlere desteğe hazırım
Hepinize kolaylıklar diliyorum,
Sağlıkla kalın.
Sevgiler...
PEST ANALİZİ NEDİR ?
PEST Analizi, stratejik planlama yaparken içinde yer aldığımız çevresel faktörleri irdelememize yarayan, bunların bizim üzerimizdeki etkilerinin neler olduğunu ve olacağını görmekte kullandığımız ve Politik, Ekonomik, Sosyal ve Teknolojik anlamda çevrenin ne olduğunu ve nereye gitmekte olduğunu gösteren bir analizdir.
POLİTİK FAKTÖRLER
• Hükümetin şekli ve siyasi istikrar.
• Hukuk nasıl çalışıyor.
• Bürokrasinin işleme şekli ve siyasi yolsuzluk durumu.
• Basın özgürlüğü.
• Yasama ve yönetmelikler.
• Vergi politikaları ve oranları.
• Çevre duyarlılığı.
• Tüketici koruma eğilimi.
PROSES RİSK ANALİZİ VE FIRSATLAR TABLOSU
SATINALMA Tedarikçi ile yapılan sözleşme şartlarının çok iyi irdelenmesi uymayan maddelerin düzeltilmesi İş Kaybı,İtibar Kaybı, Para Kaybı
SATINALMA Satınalmanın bütçeye uygun olarak alınmaması sonucu maliyetlerin artma riski Para Kaybı, İş Kaybı,Zaman Kaybı
.
.
Konu Sinan COSKUN tarafından (20.06.2021 Saat 00:37 ) değiştirilmiştir.
"Gökyüzü KARTALındır!"