5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 gönderen BLACKEAGLE-BJK
  • 1 gönderen frankfurter

Konu: Turizm sektöründe mal kabülde tedarikçilerden istenecek belgeler

frankfurter çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.02.2015 Son online zamanı: 01.06.2022

Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

Standart Turizm sektöründe mal kabülde tedarikçilerden istenecek belgeler

Merhabalar, bir süredir turizm sektöründe gıda mühendisliği yapıyorum. KYS olmayan bir tesiste çalıştığımdan ötürü bazı konularda eksiklik hissediyorum. Bu konulardan biri de, gıda tedarikçisi firmalardan istenecek belgeler hususudur.
    Başlık genel, farkındayım, altbaşlıkları yazdığım konuların içlerini doldurabilir misiniz?
    1)Kırmızı et, beyaz et
    2)Balık, (özellikle sarı yüzgeçli orkinos ve ithal grup aynı zamanda menşei türkiye harici olan ülkelerden gelen ürünler)
    3)Sizin aklınıza gelen diğer kuru grup da dahil.

Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Merhabalar, kimse yardımcı olmayacak anlaşılan.

BLACKEAGLE-BJK çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2014 Son online zamanı: 27.05.2023

Mesajları
    293
    Konuları
    52
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    220
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Merhabalar ;
    Ben şu şekilde yapıyorum.Genel olarak tüm tedarikçiler için bir dosyam var ve tedarikçi listem.
    Sonrasında tüm firmalardan işletme kayıt belgelerini,varsa ISO vb. kys belgelerini,tedarikçi grubuna göre paketleme veya üretim izinlerini istiyorum.Bunlar dosyalı olarak duruyor.
    Mal kabulde ise et grupları için özellikle kırmızı et ve kanatlı grubunda araç dezenfeksiyon belgesi ve kesim raporunu istiyorum.
    Eğer ithal bir ürün tedarik ediyorsak ara sıra ithalat kontrol belgesini istiyorum.Bunu genellikle şüpheli gördüğüm ürünlerde yapıyorum.
    Maalesef bazı tedarikçiler ürün etiketlerinde oynamalar yapıp kendilerini çok kurnaz sanabiliyor.İthalat kontrol belgesi ve üründeki Türkçe etiket üzerinde de aynı kontrol numarası olmalı.Firma bunu anında iletemiyorsa ürün RED oluyor direkt.Zaten bir sıkıntı varsa
    belgeyi sorduğunuz anda havada değişik bir durum oluyor TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABi ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ ' nden detaylara ulaşabilirsiniz.
    Bunun dışında bir de şöyle bir uygulama yapmıştım zamanında.Çalıştığımız tüm tedarikçilere mal kabul kriterlerimizi içeren bir mail atmıştım.Bu kriterler dışında gelen ürünlerin kabul edilemeyeceğini açıkça belirtmiştim mail de.Bu da faydalı oldu.
    Tüm bunlarla beraber tabiiki tedarikçi araçlarının da mal kabulde çok önemli yeri var.Direkt araç hijyeninden bile red alan firmalarım oldu ne yazık ki.Ya da mesela kimyasallarla gıdaları aynı araçta getirme gafletinde olanlar da olmuştu ) Daha neler neler..

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Kolay gelsin.

Sinan COSKUN ve frankfurter bunu beğendiler.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Merhabalar,
    Çalıştığım otel grup otel, dolayısıyla bir satın alma koordinatörümüz var. Anlaşmaların içeriğinde gerekli belgelerin istenip istenmediği konusunda bilgi veren kimse yok. Siz de biliyorsunuzdur. Para her şeyin üzerinde. Ben don kişot gibi yel değirmenleri ile savaşıyormuşum gibi hissediyorum. Özellikle ithal su ürünleri grubuyla ilgili sorun yaşıyorum. Mesela deniz tarağı, karides, nile perch,...
    Verdiğiniz kıymetli bilgiler ve tecrübeleriniz için çok teşekkür ederim. Yine aklınıza gelen varsa arada lütfen yazarsanız beni çok bahtiyar edersiniz.
    Emeğinize sağlık
    Kolay gelsin.

BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

BLACKEAGLE-BJK çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2014 Son online zamanı: 27.05.2023

Mesajları
    293
    Konuları
    52
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    220
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Rica ederim yardımcı olabilmek beni de çok memnun ediyor..
    Bir de satınalma ile ilgili sıkıntı yaşadığım dakika uygunsuz satınalma işlemlerine bu şekilde devam edillirse , 5996 sayılı kanunun ilgili maddeleri içeren ve yaptırımları bunlar başlıklı bir maili GM Cc. li olarak satınalmaya gönderir topu onlara atarım.Genelde de ben galip gelirim çünkü patronlar ceza ödemek istemez

Kolay gelsin ..

"Gökyüzü KARTALındır!"