1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen berat

Konu: Yüksek Basınçlı Karbondioksit Uygulamaları

  1. #1
    berat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    berat çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.09.2013 Son online zamanı: 10.01.2022

    Mesajları
    13
    Konuları
    10
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    455
    Harcanan
    3
    Kalan
    452

    Standart Yüksek Basınçlı Karbondioksit Uygulamaları

    : Yüksek Basınçlı Karbondioksit Uygulamaları
    : Ppt
    : .......

    Yüksek Basınçlı Karbondioksit Uygulamaları

    Karbondioksitin Gıda Endüstrisinde Kullanımı

    Gıda endüstrisinde karbondioksit gıda işleme ve gıda muhafazasında farklı şekillerde kullanılabilmektedir.

    Süper Kritik Akışkan Nedir?
    Maddeler katı, sıvı ve gaz hallerde bulunmaktadır. Ancak gazlar kritik sıcaklıklarının üzerinde ısıtılır ve basınç uygulanırsa süper kritik faz adı verilen dördüncü bir faza geçerler. Bir maddenin kritik sıcaklığı (Tc), o sıcaklığın üzerinde ne kadar basınç uygulanırsa uygulansın sıvılaştırılamayacağı maksimum sıcaklıktır. Bu sıcaklıktaki basınç da kritik basınçtır (Pc). Sıvı ve gaz evrelerin aynı özellikleri aldığı noktaya “kritik nokta”, bu nokta üzerindeki bölge de “Süperkritik bölge” adını alır. Kritik sıcaklık(Tc), buhar ve sıvı fazlarının dengede olduğu en yüksek sıcaklık; kritik basınç (Pc) ise bu sıcaklıktaki basınçtır.

    - Üçlü nokta ile kritik nokta arasında kalan bölgede madde sıvı,
    - Buhar basıncı hattının altında kalan kısımda gaz,
    - Süblimleşme ve yoğunlaşma hattının üzerinde kalan kısımda ise katı.

    Süperkritik akışkanların özellikleri
    - Süperkritik akışkanların sıvı –gaz arası özellikleri vardır. Sıvıya benzer yoğunlıkları olup sıvı bir çözücü gibi davranırlar.Düşük viskozite ve kütle transfer özelliği veren iyi difüzyon özelliklerine sahiptirler.
    - Buharlaşma gizli ısısı sıfır, bu nedenle ısı kapasitesi çok yüksektir.
    - Sistemin enerji gereksinimi azdır. Yüzey gerilim katsayıları ve viskoziteleri düşüktür ve bu nedenle pompalama masrafları düşüktür.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 925.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 12 Kez





    Konu Busra Timur tarafından (24.12.2014 Saat 13:26 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. Basınçlı Karbondioksit Uygulaması
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan mahdii
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.11.2014, 14:55
  2. Yüksek Basınç Uygulamaları
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan aliceyana
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.11.2012, 17:49
  3. HPLC (Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi)
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan esrakabakci1986
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.11.2011, 21:05
  4. Et teknolojisinde yüksek basınç uygulamaları
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan beyazzambak
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 19.10.2009, 23:37
  5. Basınçlı Solvent Ekstraksiyonu Ve Uygulamaları
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 14.11.2007, 00:56

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    Sitemiz, 2006 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET EDEN EN BĞÜYÜK SEKTÖREL KÜTÜPHANEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed